Dia

Lilypie Kids Birthday tickers

Gini

Daisypath Happy Birthday tickers

Gini fejlődése - folyamatosan frissítve

2009.március 25. - megszülettem - 4200g, 58cm
1 hónap: 5151g;
2 hónap:
5800g;
3 hónap:
6650g - 62cm;
4 hónap:
7300g - 64cm;
5 hónap:
7800g - 67cm;
6 hónap:
8350g - 70cm;
7 hónap: 8850g - 72cm;
8 hónap:
8950g - 73cm, már nemcsak anyatej a fő táplálék, szilárd étkeket is kipróbáltunk. Többnyire szereti őket. A cumisüveg még mindig ellenség, tehát nem erőltetjük, inni pohárból iszik.
Mozgás - kúszás ezerrel, ülés egyedül, pá-pázás, négykézláb futkározás, egyedül áll, ha valahová odaállítom, kis segítséggel feláll;
9 hónap: 9200g - 73 cm,
Mozgás
- négykézláb villámcikázás - egyik pillanatban itt, másikban ott, egyedül feláll,
Fogak - december 20-án megérkezett az első fog - ahogy a nővérkének, neki is a bal felső jött elsőnek (magas lázzal), 29-én pedig a második is (kevesebb sírással) kikandikált,
Beszéd - saját kis nyelvén folyamatosan beszél, Klaudiát már elnevezte (Diii), hangosan kinyilvánítja, ha valakit hív (gye-e), és még a kezével is hívja.
10 hónap: 9550g - 75cm,










Mozgás
- kapaszkodva lépeget, bármi mellett feláll egyedül, egy-egy pillanatra egyedül is áll
Fogak - még két fog alul,
Egyre több minden érdekli, már a képeket is előszeretettel nézegeti. Felismeri az ismerősöket, ki is nyilvánítja.
11 hónap: 9600g - 78cm,
Mozgás - Fogak: nem sok változás, viszont most a kommunikációja fejlődik, utánozza amiket mondunk, néha még érthető is hanglejtésében. Tik-tak, kakukk, Dia, Be-ni, anyát - an-ként emlegeti, apát - ap-nak szólítja.
11 és fél hónap: apát apa - nak szólítja, cicát szépen mondja, lámpa - á-pa, papa, mama -t szépen használja :-)
12 hónap: 9700g - 80cm,
Mozgás - Fogak: Változás nincs :-), kommunikáció - fejlődés annál inkább, szépen mondja a szókezdeményeket, nemcsak az első szótagot, hanem az első kettőt tisztán mondja, a többi meg alakul, JÓ TANÁR EGY NAGYOBB TESÓ!!!!
13 hónap: egyre nehezebb már cipelni :-) nem tudták megmérni, nem maradt nyugodtan, de kb. 10kg,
Mozgás - na most van fejlődés, egyik este nem akart lefeküdni sehogy sem sikerült elaltatnom, Apa nagyon fáradt volt, de Gini még készült valamire - ELINDULT EGYEDÜL - egyik pillanatról a másikra, korábban is tett néhány lépést, de most az egész lakást keresztül- kasul járta, minden szegletet megnézett és közben csak nevetgélt.
14 hónap-17 hónap: Nagyon anyás lett, nehezek az éjszakák, nyugtalanul alszik, ha nem vagyok mellette, ezért többször előfordul, hogy az ő ágyában ébredek! - Kicsit zsibbadtan! Elkezdett rajzolgatni-szerencsére már Diust is le lehet ültetni a rajzlap mellé, nagyon szeretnek festeni és rajzolgatni. Diáé már kezd felismerhetővé válni. Gini még csak vonalazgat, de nagyon lelekesen. :-)
18 hónap: új doktornénink van és Gini megkapta tőle az első oltást, nem nagyon vette zokon a szurit. Az jobban zavarta, hogy a dokinéni megvizsgálta. Ez van! Azért minden sikerült, utána egy jó nagyot futkározott. A méréssel nem próbálkoztunk, majd itthon megmérem.
22 hónap: Ha kérdezünk tőle, válaszol, ő is egyre többet kérdez. Szépen ragozza a szavakat. Tudja, hogy enyém, tiedSzinte egész nap Énekel bármit - amit a Diától hall, egyre öntudatosabb, de a hiszti egyre kevesebb - rájött, hogy nincs értelme.